Μαθήματα Αγιογραφίας

ΕΝΑΡΞΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Πληροφορίες- εγγραφές: 211 4010187
Στο Χώρο Τέχνης <<ΨΗΦΙΔΑ>> λειτουργεί εργαστήριο εκμάθησης Αγιογραφίας.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους καθώς αυτά εξατομικεύονται στις ανάγκες του κάθε εκπαιδευόμενου.
Θέλοντας να παρέχουμε έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών οργανώνουμε με μεθοδικό τρόπο την διδασκαλία ανταποκρινόμενοι στο βάρος και τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης τέχνης.
ΔΙΣΑΣΚΟΝΤΑΙ:
Θεωρία της Αγιογραφίας
Σχέδιο
Χρώμα
Τεχνικές προετοιμασίας
Τεχνική φορητής εικόνας
ΤοιχογραφίαΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ 40 ΕΥΡΩΤα μαθήματα είναι τρίωρα απογευματινά, μια φορά την εβδομάδα.
Διδάσκει ο Χρήστος Γκερέκος, αγιογράφος, μέλος του ΕΕΤΕ με μεγάλο αγιογραφικό έργο

Σεμινάριο Ιστορίας της Τέχνης

Απο τις απαρχές της ανθρώπινης κοινωνίας μέχρι την εποχή μας.
Ένα γνωστικό ταξίδι στην ιστορία της ανάπτυξης του ανθρώπινου πολιτισμού, μέσα απο την δημιουργικότητα του ανθρώπου.

Η Δρ Στέλλα Μουζακιώτου, καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης, θα παρουσιάσει με τρόπο ζωντανό και διαδραστικό, την πορεία της ανθρώπινης δημιουργικότητας, απο τις βραχογραφίες των σπηλαίων μέχρι την σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ουσιαστική εμβάθυνση, ερμηνεία και καλειδοσκοπική προσέγγιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 32 ΩΡΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: 150 ευρώ για ολόκληρο τον κύκλο

Σημείωση:
Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια μουσείων στα οποία οι επισκέψεις είναι προαιρετικές.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Δρ Στέλλα Μουζακιώτου
Ιστορικός Τέχνης
Επιμελήτρια Εκθέσεων
stellamouzak@yahoo.gr
Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2001 παίρνει το μεταπτυχιακό της τίτλο στην Ιστορία της Τέχνης με βαθμό «Άριστα» και το 2008 γίνεται διδάκτορας της Ιστορίας της Τέχνης. Έχει εκδώσει τα συγγράμματα: α)Τέχνης δημιουργήματα. Η Ιστορία της Τέχνης από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα (2005), β)Μελέτες για τη σύγχρονη τέχνη (2009), γ) Νίκος Κεσσανλής και Ζαχαρίας Στέλλας. Σημεία επαφής στο εικαστικό τους έργο (2009), δ) Η εικαστική πρόταση του Ανατόλη Λαζαρίδη (1916-1989), (2009), ε) Οι «αστικοί διάλογοι» του εικαστικού Αριστομένη Κατσούλα (2009), στ) Ο ζωγράφος Κώστα Γλιάτας(2010), ζ) Η μνημειακή ζωγραφική και ξυλογλυπτική τέχνη στον Ταΰγετο Μεσσηνίας (2010), η) Σύγχρονη εικαστική ματιά(2011),θ)Εικαστικό Καλειδοσκόπιο(2012),ι) Όταν η Τέχνη γίνεται Πολιτική (2013), ια)»Εικαστική εμπειρία και Σύγχρονη τέχνη»(2014), ιβ) Η Τέχνη στο προσκήνιο της κοινωνίας (2015), ιγ) Graffiti: Μια κοινωνική και αισθητική ακροβασία στη σύγχρονη μεγαλούπολη(2016), ιδ)Λουκάς Βενετούλιας (1930-1984): 33 χρόνια σιωπηλής παρουσίας(2017), ιε) Η Μνημειακή Τέχνη της Σύμης(2018).
Διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Ισπανία, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Τενερίφη) ως επισκέπτρια καθηγήτρια. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών, σε επίσημα συνέδρια και άρθρα της σχετικά με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών φιλοξενούνται σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις σημαντικών δημιουργών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οκτ 10

Κάρμα γιόγκα στην «ΨΗΦΙΔΑ»
Τετ5 μ.μ. · Ψηφίδα-Πολιτιστικός Σύλλογος · Αθήνα

Δασκάλες γιόγκα, κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος συντονίστηκαν και στηρίζουν τις δράσεις μας για την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.
Δωρεάν μαθήματα γιόγκα για άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικές, ψυχικές, σωματικές κ.α. δυσκολίες, τα οποία θα γίνονται από δασκάλους διαφόρων συστημάτων γιόγκα, ενώ παράλληλα, κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος θα υποστηρίζει τις ομάδες με βιωματικά σεμινάρια.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη πρωί και απόγευμα σε ολιγομελή τμήματα στις αίθουσες της Ψηφίδας, σε ένα χώρο πλαισιωμένο με έργα τέχνης.